استاد دانشگاه و مشاور خانواده گفت: این سخن والدین که ما نمی‌توانیم بچه‌ها را کنترل کنیم، یک دروغ بزرگ است و ما نباید فضای ناامنی و ناامیدی را در جامعه ایجاد کنیم.

به گزارش نامه به نقل از فارس ، محمد باقر پیش از ظهر امروز در گردهمایی انجمن اولیا و مربیان مدارس به مناسبت دهه فجر اظهار داشت: بدرفتاری به کارهایی گفته می‌شود که بد است و از روی قصد و نیت انجام می‌شود، اما رفتار بد به کارهایی اطلاق می‌شود که از روی قصد نیست.

وی لجبازی، پنهان‌کاری، پرخاشگری و دروغ‌گویی نمونه‌هایی از بدرفتاری کودکان برشمرد و ابراز داشت: بزرگ‌ترها نیز خصوصیات اخلاقی بدی مانند بدقولی، تنبیه کردن، تبعیض و دروغگویی را دارند، اما با داشتن این ویژگی‌ها دغدغه این را دارند که بچه‌هایشان این موارد را نداشته باشند.

باقر تصریح کرد: کودک کارهایی را از روی ناآگاهی انجام می‌دهد که این کارها نگران کننده نیست و آموزش راه درمان این رفتارها است، اما اگر بچه بعد از آموزش این کار را تکرار کند،‌ کردار وی بدرفتاری است.

وی اذعان داشت: کودکان برای جلب توجه اقدام به کارهایی مانند لجبازی و یا پرخاشگری می‌کنند و ما زمانی مجاز به آموزش هستیم، رفتار بد صورت می‌گیرد و زمانی که رفتار بد به بدرفتاری تبدیل می‌شود باید روش را تغییر داد.

باقر افزود: احساس ناامنی و عدم تسلط بر انتخاب راه زندگی سبب بدرفتاری می‌شود و بدرفتاری کودکان نتیجه عدم امنیت آنها است و بی‌توجهی به فرزندان در خردسالی موجب خودزنی آنها در بزرگ‌سالی و اقدام به رفتارهای ناشایستی مانند اعتیاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم حال یکدیگر را خوب کنیم و به یکدیگر احساس امنیت دهیم، اما راه آن را بلد نیستیم و امنیت‌بخشی در منزل، مدرسه و جامعه از بروز بدی‌ها جلوگیری می‌کند.  

باقر اذعان داشت: این سخن که ما نمی‌توانیم بچه‌ها را کنترل کنیم یک دروغ بزرگ است و ما نباید فضای ناامنی و ناامیدی را در جامعه ایجاد کنیم، زیرا در بدترین فضای زندگی، جایگاه خانواده و عشق آن قدر قوی است که می‌تواند احساس امنیت را ایجاد کند.

وی تصریح کرد: ما باید با عشق، محبت، احترام و روش‌های تربیتی به دیگران احساس امنیت ببخشیم تا انسان‌ها فرصت رشد و کمال پیدا کنند و نباید به آنها اضطراب بدهیم و حال آنها را بد کنیم.

باقر ابراز داشت: امکان انتخاب کردن، حق مشارکت و دیدن و شنیدن افراد موجب ایجاد امنیت می‌شود و امنیت خانواده موجب تضمین امنیت اجتماعی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به رسمیت شناختن یک احساس غلط در همان لحظه هیچ خطری ندارد، عنوان کرد: زمانی که افراد درک شوند، زمینه بروز بدرفتاری کاهش می‌یابد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا